Cestovní pojištění Allianz je špičkou na trhu

10.2.2009
Cestovní pojištění Allianz

V kategorii Nejlepší cestovní pojišťovna soutěže TTG Travel Awards 2009 získala Allianz pojišťovna 2. místo. V této anketě se už několikrát po sobě umístila Allianz na jednom z předních míst.

Cestovní pojištění Allianz nabízí nejširší rozsah pojistných krytí. V rámci cestovního pojištění Allianz pojišťovny jsou kryty léčebné výlohy v zahraničí, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu a doplňkové asistenční služby. Jako jedna z mála pojišťoven kryje Allianz pojišťovna riziko terorismu bez navýšení pojistného. K výjimkám na trhu patří také krytí zásahů horské služby a záchranných akcí obecně i bez návaznosti na lékařské ošetření. V rámci cestovního pojištění lze pojistit i stornovací poplatky v případě, že klient je nečekaně nucen cestu zrušit. Připojistit lze amatérské i profesionální rizikové sporty, a to na všechna rizika.

Ocenění TTG Travel Awards 2009 převzala vedoucí úseku cestovního pojištění Jana Slavíková. „Počet sjednaných cestovních pojištění rok od roku výrazně stoupá. Je to výraz větší odpovědnosti cestovatelů za vlastní zdraví a bezproblémový průběh zimní dovolené. Kromě základních sazeb cestovního pojištění klienti velmi často využívají možnosti různých připojištění. K nejčastěji sjednávaným patří připojištění stornovacích poplatků a připojištění rizikových sportů,“ komentuje Jana Slavíková odpovědný přístup klientů k zajištění vlastního zdraví a majetku na cestách.

Allianz pojišťovna byla jednou z prvních pojišťoven, které nabídly klientům možnost sjednání pojistek on-line. Klienti Allianz pojišťovny mají tuto možnost od roku 2000; dnes je touto cestou sjednáváno více než 50 % pojistek.