Cestovní pojištění Allianz pojistí i jízdu se psím spřežením

12.11.2008
Cestovní pojištění Allianz

Cestovní pojištění s jedním z nejširších pojistných krytí na českém trhu nabízí Allianz pojišťovna. S blížící se sezonou zimních radovánek je dobré si připomenout, že cestovní pojištění dnes patří k samozřejmým přípravám na dovolenou.

V rámci cestovního pojištění Allianz jsou kryty léčebné výlohy v zahraničí, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu a doplňkové asistenční služby. Jako jedna z mála pojišťoven kryje Allianz pojišťovna riziko terorismu bez navýšení pojistného. K výjimkám na trhu patří také krytí zásahů horské služby a záchranných akcí obecně i bez návaznosti na lékařské ošetření. V rámci cestovního pojištění lze pojistit i stornovací poplatky v případě, že klient je nečekaně nucen cestu zrušit. Připojistit lze amatérské i profesionální rizikové sporty a na všechna rizika.

Existuje řada zimních sportů, které jsou zařazeny mezi nepojistitelné sporty. Allianz pojišťovna však vychází v takových případech vstříc požadavkům sportovních klubů, které daný sport provozují na profesionální úrovni, a vytváří jim speciální cestovní pojištění na míru za předpokladu, že je brána v úvahu rizikovost daného sportu a celé pojišťované skupiny.

Počet sjednaných cestovních pojištění rok od roku výrazně stoupá. Zatímco koncem roku 2007 si klienti u Allianz pojišťovny sjednali 14 500 cestovních pojištění, statistiky ze závěru poslední zimní sezóny (březen 2008) už udávají počet 22.500 pojištění. „Je to výraz větší odpovědnosti cestovatelů za vlastní zdraví a bezproblémový průběh zimní dovolené,“ zdůrazňuje ředitelka úseku cestovního pojištění Allianz pojišťovny Jana Kulhavá. Kromě základních sazeb cestovního pojištění, kam patří mimo jiné sporty také lyžování, klienti velmi často využívají možnosti různých připojištění. K nejčastěji sjednávaným patří připojištění stornovacích poplatků a připojištění rizikových zimních sportů.