Pojištění online u Allianz: nejčastěji cestovní

Cestovní pojištění Allianz

Internet je sice stále na vzestupu, ale na klasické kamenné pobočky u Allianz ještě nemá. Prostřednictvím internetu si u Allianz pojišťovny nejčastěji sjednávají cestovní pojištění mladí lidé do 30 let. Tuto cestu volí 40 procent z nich. Kolem deseti procent lidí upřednostňuje internet při uzavírání povinného ručení a havarijního pojištění. Webovské stránky Allianz také využívají zájemci o pojištění majetku a odpovědnosti a penzijní připojištění.

Výhodou pojištění přes internet je především rychlý, snadný a nezávazný postup, který navíc probíhá ve známém a často dokonce domácím prostředí. V případě Allianz Direct klient nezadává prakticky žádné osobní údaje, přesto však dostane cenovou nabídku, kterou mu pojišťovna garantuje 60 dnů. Postup je jednoduchý: po vyplnění základních požadavků si cestovatel vybere druh platby pro úhradu pojistného a rovnou si vytiskne i doklady k pojištění (např. návrh pojistné smlouvy, zelenou kartu či mezinárodní doklad o cestovním pojištění).

Týdenní pobyt základního cestovního balíčku SILVER, který má neomezené léčebné výlohy, úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti pro Evropu, činí 300 korun. Jeho součástí jsou i základní asistenční služby a kryje také klasické zimní sporty, např. lyžování a snowboarding po vyznačených trasách.

Až do konce března si mohou sjednat motoristé povinné ručení a havarijní pojištění u Allianz pojišťovny po internetu se slevou 10 procent. V létě se pak cestovatelé do 26 let mohou těšit na další bonbónek – padesátiprocentní slevu na cestovním pojištění Alianz.