ČPP posiluje své postavení na pojišťovacím trhu

Povinné ručení Česká podnikatelská pojišťovna

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) předepsala v 1. pololetí 2009 pojistné v celkovém objemu více než 3 324 mil. Kč, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 20,2 %. ČPP tak 12krát překonala tempo růstu trhu, který podle statistik ČAP posílil pouze o 1,7 %. V porovnání se stejným obdobím loňského roku představuje navýšení absolutní přírůstek ve výši 558 mil. Kč.

„Díky důvěře našich klientů a obchodních partnerů dosahujeme významné nárůsty pojistného ve všech odvětvích pojištění. Plníme si tak náš strategický cíl - na základě cílené nabídky moderních a inovativních produktů a při stálém zdokonalování servisu - zajišťovat komplexní pojistnou ochranu našim zákazníkům,“ uvedl k výsledkům předseda představenstva a generální ředitel RNDr. Jakub Strnad, Ph.D. „ČPP plní svou vizi pojištovny, která díky mimořádné blízkosti svým klientům reaguje na jejich požadavky a potřeby, a dokáže tak být ve svých službách rychlejší než trh,“ doplňuje RNDr. Jakub Strnad, Ph.D.

Nejvýrazněji rostlo životní pojištění, u kterého se zvýšilo předepsané pojistné o 30,1 % (celý trh o 1 %) na 964 mil. Kč. V důležitém segmentu běžně placeného životního pojištění došlo k navýšení o 18,5 % na 448 mil. Kč.

Předpis pojistného v neživotním pojištění vykázal meziroční nárůst o 16,5 % (celý trh o 2,2 %) na 2 360 mil. Kč. Nejúspěšnějším segmentem zůstává pro ČPP pojištění vozidel, které vzrostlo v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 17,4 % na částku přesahující 1 873 mil. Kč. Kč.

ČPP si upevnila svou třetí pozici na trhu povinného ručení, dosáhla absolutně nejvyššího nárůstu v předepsaném pojistném ve výši 190 mil. Kč a celkově navýšila počet pojištěných vozidel na téměř 900 tisíc. „Zásluhu na výrazném nárůstu autopojištění má nepochybně moderní produktová řada Autopojištění Combi Plus, která umožňuje na jedné pojistné smlouvě sjednat všechna rizika vážící se k vozidlu a navíc obsahuje řadu výhod a nadstandardních krytí například v rámci asistenčních služeb,“ vysvětluje RNDr. Jakub Strnad, Ph.D. V porovnání s povinným ručením rostla dynamika havarijního pojištění dokonce dvojnásobným tempem.

V prvním pololetí zaznamenala ČPP výrazný nárůst také v majetkovém pojištění občanů. Inovace produktů a uvedení nové produktové řady Domex přineslo meziroční navýšení o 31,6 %. Předepsané pojistné rostlo také v oblasti pojištění průmyslu a podnikatelů, kde meziroční nárůst dosáhl 14,3 %.

ČPP trvale zkvalitňuje svůj servis a nabízí stále vyšší standard služeb pro své klienty Společnost úspěšně posiluje své postavení v desítce nejlepších pojišťoven na českém trhu. V porovnání s loňským rokem ČPP svůj podíl na trhu zvýšila na hodnotu 4,7 procentního bodu.