Klienti Allianz pojišťovny mohou dokumenty k pojistné události zasílat přes internet

30.3.2009
pojišťovna Allianz

Allianz pojišťovna nabídla klientům další unikátní službu – možnost vkládat dokumenty k nahlášené škodě na internetu. Doba likvidace se tak zkracuje minimálně o jeden den, výrazně se také snižuje riziko ztráty důležitých dokumentů. Nahrazení papírových dokumentů elektronickými je navíc ekologické a úsporné.

On-line náhled na aktuální stav nahlášené pojistné události, který klienti Allianz pojišťovny s oblibou využívají od loňského léta, byl rozšířen o možnost vkládat ke konkrétní škodě potřebné dokumenty v elektronické podobě. Klient může také připojit své poznámky, komentáře nebo dotazy.

Klientovi, ale například i jeho pojišťovacímu poradci, makléři či pracovníkovi servisu stačí znát pouze číslo příslušné škody, aby k ní mohl na internetu vložit potřebné dokumenty či zaslat poznámku nebo komentář. Systém je zcela intuitivní: klientovi se otevírá menu, ze kterého stačí vybrat, který z požadovaných dokumentů chce do systému vložit. V on-line náhledu také kdykoliv zjistí, v jakém stavu se jeho škodná událost právě nachází. Služba bude v průběhu dubna 2009 doplněna také o náhled na již odeslanou korespondenci klientovi. Všechny uvedené služby jsou zcela bezpečné, anonymní a bez využívání osobních údajů.

Přidělený likvidátor Allianz pojišťovny je do jedné hodiny vyrozuměn automatickým avízem, že u dané pojistné události došlo ke změně stavu.

K nesporným výhodám on-line komunikace mezi klientem a pojišťovnou patří:

  • garantovaná doba zkrácení likvidace o 1 den
  • klient může bezprostředně po odeslání dokumentů (do cca 30 minut) ověřit, že došlo ke změně u nahlášené škody
  • výrazně se omezuje riziko ztráty důležitých dokumentů či prodloužení likvidace škody vlivem jejich založení či zdržení cestou
  • odbourání papírových dokumentů je ekologické a úsporné

„Allianz pojišťovna je průkopníkem on-line služeb v oblasti pojišťovnictví; byla mezi prvními, kdo klientům umožnil on-line sjednání pojištění. Věnujeme ale také velkou pozornost tomu, aby i proces likvidace škodní události, od jejího nahlášení až po výplatu finančních prostředků, byl maximálně transparentní, komfortní a rychlý – proto neustále rozšiřujeme možnosti on-line komunikace mezi klientem a námi,“ říká Pavel Novotný, ředitel úseku likvidace pojistných událostí.

Systém je zcela bezpečný, pokud jde o zpracovávané osobní i jiné údaje: k náhledu na škodu na internetu stačí znát pouze číslo registrované pojistné události. Pro vkládání dokumentů je vždy generován unikátní kód.