ČPP absolutní špičkou v nárůstu pojištěných vozidel

Povinné ručení Česká podnikatelská pojišťovna

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) vykázala meziroční navýšení počtu pojištěných vozidel o více než 160 tisíc ks, a dosáhla tak nejlepšího výsledku ze všech pojišťoven na domácím trhu za posledních 5 let. Ze statistik zveřejněných Českou kanceláří pojistitelů navíc vyplývá, že tímto počtem participovala ČPP na celém nárůstu trhu ze 61 %!

Česká podnikatelská pojišťovna zveřejňuje informaci potvrzující její mimořádně silnou pozici na trhu s povinným ručením v České republice. Meziroční navýšení počtu pojištěných vozidel o více než 160 tisíc ks znamená nejen prvenství mezi pojišťovnami za rok 2008, ale i nejlepší dosažený výsledek na celém pojistném trhu za posledních 5 let. S celkovým množstvím 830 tisíc pojištěných vozidel si tak ČPP v žebříčku domácích pojišťoven posílila své 3. místo na trhu v tomto segmentu a současně navýšila svůj tržní podíl již na 13 pct.

„Nadprůměrný nárůst objemu prodeje povinného ručení současně prokázal úspěšnost a jedinečnost našeho Extrabonusu Profi. Jako první pojišťovna na trhu jsme řidičům umožnili využít bonus za bezeškodní průběh dopředu a získat tak dodatečnou slevu na pojistném. O tom, že nám tento tah vyjde, pochybovalo i mnoho těch, jejichž zkušeností a vysoké odbornosti si velmi vážím. Ve většině byli přesvědčeni, že je to příliš velké riziko,“ říká generální ředitel RNDr. Jakub Strnad, PhD.

„Pro majitele nepojištěných, ale již neprovozovaných vozidel, jsme navíc připravili koncem minulého roku speciální krátkodobé pojištění povinného ručení za 95 korun na měsíc. Cílem této nabídky bylo získání času pro vyřazení vozidla na registracích vozidel, kde se v závěru roku - v souvislosti se změnou dalších norem ohledně vyřazování vozidel - tvořily nepříjemné fronty. Myslím si, že aktivní, klientsky orientovaný přístup je jádrem úspěchu. Vycházíme z reálných potřeb našich klientů, proto musíme být inovativní a pružně reagovat,“ zdůrazňuje RNDr. Strnad. A závěrem dodává: „Velmi mne těší, že jsme současně napomohli zvýšení propojištěnosti v oblasti povinného ručení na tuzemském trhu a řešení problému s nepojištěnými vozidly.“

Mimořádné úspěchy minulého roku potvrzují ekonomické ukazatele také v ostatních segmentech pojištění. ČPP předepsala podle předběžných výsledků pojistné v celkové výši více než 5,4 mld. Kč, což znamená v porovnání s hodnotami dosaženými v loňském roce nárůst o 14,2 pct. ČPP je tak jednou z nejdynamičtějších pojišťoven v ČR a rostla v uplynulém roce v porovnání s pojistným trhem více než dvojnásobným tempem. V návaznosti na dosažené obchodní výsledky společnost očekává za rok 2008 hospodářský výsledek s dvojciferným nárůstem zisku. Přes obtížnou situaci na finančních trzích byl loňský rok pro ČPP jednoznačně úspěšný, jakož i pro vývoj celého koncernu Vienna Insurance Group, kterého je součástí.

Předpis pojistného vykázal velkou dynamiku u životního pojištění + 15,2 pct na hodnotu přesahující 1,4 mld. Kč. Největší měrou se na tomto skvělém výsledku podílí prodej produktů Evropská penze, Evropská jistota a Výběrové životní pojištění Maximum. S touto poslední novinkou zaznamenala ČPP vůbec nejúspěšnější uvedení produktu životního pojištění na trh. Exkluzivní spolupráce s významnou finančně poradenskou společností Partners For Life Planning zajistila ČPP výrazné navýšení objemu obchodní produkce, již během prvního měsíce bylo sjednáno více než 1000 ks pojistných smluv.

ČPP patří mezi finančně stabilní společnosti s vynikajícími obchodními výsledky, trvale posilující svou pozici v rámci první desítky největších pojišťoven na domácím trhu.