AEGON posiluje díky sloučení penzijních fondů svoji pozici v Maďarsku

2.7.2008
Penzijní fond AEGON

Maďarský Penzijní fond AEGON se spojí s fondy UNIQA a Public Service Pension Fund. Tento krok povede k dalšímu posílení pozice AEGON na rychle se rozvíjejících trzích s penzijním zabezpečením ve střední a východní Evropě. Celkový počet klientů penzijních fondů AEGON v regionu střední a východní Evropy tak vzroste o 10 % na 1,5 milionu.

Spojení maďarských penzijních fondů AEGON, UNIQA a Public Service Pension Fund potvrdili na pátečním setkání zástupci všech fondů. Po sloučení budou fondy operovat pod jednotnou značkou AEGON.

V minulých sedmi letech AEGON průběžně rozšiřoval svoji působnost na trzích ve střední a východní Evropě. Skupina nyní podniká na šesti trzích v regionu – České republice, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Slovensku a Turecku. Tento nejnovější krok je součástí širší strategii, kterou na počátku června představil nový ředitel koncernu Alex Wynaendts a která počítá s dalším posílením společnosti v regionu a těch linií společností, které mají vyšší míru růstu a návratnosti. Ve střední a východní Evropě vedou reformy a vyšší ekonomický růst ke zvýšené poptávce po penzijním zabezpečení, životním pojištění a dalších dlouhodobých spořících a investičních produktech.

Díky tomuto spojení fondů vzroste počet klientů penzijních fondů AEGON ve střední a východní Evropě o 10 %, tedy 140 tisíc, a dosáhne tak počtu 1,5 mil. Cílem AEGON je zvýšit toto číslo na 2,3 mil. do roku 2010.

Spojení významně posílí pozici AEGON v Maďarsku: téměř zdvojnásobí podíl AEGON na trhu dobrovolného penzijního zabezpečení a podíl v oblasti povinného penzijního zabezpečení vzroste přes 20 %. Po dokončení sloučení fondů bude mít AEGON v Maďarsku celkově 810 tisíc klientů penzijního fondu s celkovými prostředky ve správě ve výši 2 miliardy EUR. Spojení ještě musí schválit místní regulátor.

Na počátku tohoto roku koupil AEGON také společnosti Asset Management a Heller-Saldo 2000 Pension Fund Management Company, patřících do skupiny pojišťovny UNIQA. Tyto společnosti vykonávají správu aktiv a administrativy pro UNIQA a Public Service Pension Fund a budou také začleněny do provozu společnosti AEGON.