Allianz penzijní fond umožní čerpat dvakrát výsluhovou penzi

4.10.2010
Penzijní fond Allianz

Alianz penzijní fond od začátku října rozšířil nabídku v penzijním připojištění. Jeho nový penzijní plán lidem umožňuje získat výsluhovou penzi nikoliv jednou, ale hned dvakrát. Řeší také problémy s dlouhou čekací dobou a zdaňováním dědického řízení, neboť zavádí novou možnost ve způsobu ustanovení oprávněných osob. A nově také ošetřuje to, komu připadnou nároky na naspořené prostředky v případě úmrtí oprávněné osoby. Odpadají tím mimo jiné například problémy s těmito nároky u bezdětných manželství, s jedním dítětem nebo i v jiných složitých životních situacích.

Svým novým penzijním plánem dává Allianz penzijní fond šanci mladším klientům získat opakovaně nárok na výplatu výsluhové penze. Tato nová pravidla jim umožňují, aby si znovu vybrali až polovinu naspořených prostředků a to výrazně dříve, než v 60 letech. „U člověka, který si uzavřel penzijní připojištění už v době své plnoletosti, nastává nárok na první výsluhovou penzi po patnácti letech spoření, takže peníze může dostat poprvé ve 33 letech a znovu zase ve 48 letech,“ vysvětluje předseda představenstva Allianz penzijního fondu Petr Poncar. „Kdo začne nyní, získá výsluhovou penzi v roce 2025, ale pozor - kdo již déle spoří do penzijního fondu a nárok na výsluhovou penzi mu proto vznikne dříve, může na náš nový penzijní plán bez problémů přejít a získat tím po výplatě první výsluhové penze možnost spořit na další výsluhovou penzi,“ dodává Poncar.

Podle statistiky Allianz penzijního fondu berou v současnosti mladí lidé právě penzijní připojištění mnohem vážněji, než dříve. Zatímco v minulosti tvořila věková skupina do 25 let pouhých 5 procent, v poslední době už jde o 15 procent. Ten, kdo si měsíčně do Allianz penzijního fondu přispívá 500 korun, může pro výsluhovou penzi po 15 letech použít 73.631 korun. Pokud však jeho měsíční příspěvek činí 1500 korun, první výsluhová penze mu naroste na 187.037 korun.

Uplynulé měsíce patřily mezi nejúspěšnější v historii Allianz penzijního fondu. Přestože ČNB vloni pokračovala ve snižování rokových sazeb, Allianz penzijní fond dosáhl díky propracované konzervativní strategii skvělých investičních výnosů a tak, jako několik let po sobě, zhodnotil prostředky účastníkům ve výši 3 procent. Patří tím ke špičce na trhu. Počtem klientů meziročně vzrostl o 16,4 procenta a to napříč všemi věkovými i sociálními skupinami, přičemž spravované prostředky mu narostly o více než 19,5 procenta.