Penzijní fond České spořitelny navýšil počet svých klientů o téměř padesát tisíc

16.9.2011
Penzijní fond České spořitelny

Z pololetních hospodářských výsledků vyplývá že PFČS rostl osmkrát rychleji, než byl průměr trhu s penzijním připojištěním. Čistý zisk fondu dosáhl k 30. červnu tohoto roku 371 milionů Kč.

Počet účastníků penzijního připojištění všech penzijních fondů se meziročně zvýšil jen o 0.7 %. Přičemž Penzijní fond České spořitelny navýšil celkový počet spořících účastníků o 50 tisíc na celkových 921 tisíc. Tento růst tak představuje téměř o 5 procentních bodů rychlejší tempo, oproti celkovému růstu trhu.

Penzijní fond České spořitelny dosáhl za první pololetí tohoto roku 371 milionů Kč čistého zisku, což je o 29 mil. Kč více než za stejné období v loňském roce. K 30. červnu 2011 spravoval PFČS svým účastníkům celkem 36,64 mld. Kč.

Na dosažení těchto výsledků se podílí velká prodejní síť, která zahrnuje všechny pobočky České spořitelny, externí prodejní síť, pojišťovnu Kooperativa a Partner České spořitelny. Pozitivně výsledky ovlivnila i spolupráce s 10 565 přispívajícími zaměstnavateli.

PFČS je druhým největším fondem podle počtu účastníků i výše spravovaných financích. Za rok 2010 připsal svým klientům zhodnocení ve výši 2,34 %. Vzhledem k nejnižším nákladům příštích období na jednoho klienta se řadí k nejzdravějším penzijním fondům.