Pojišťovna Kooperativa za rok 2009 připisuje zhodnocení 4 %

28.4.2010
Kooperativa

Nadstandardní míru zhodnocení 4 procenta připíše za loňský rok Kooperativa klientům, kteří mají běžně placené kapitálové, důchodové či investiční životní pojištění s garantovaným fondem.

"Pokud přihlédneme k ekonomické situaci v posledních letech, jedná se o nadstandardní úroveň zhodnocení. Zvláště například při porovnání s bankovními produkty nebo produkty penzijního připojištění," konstatoval ředitel Úseku pojištění osob Kooperativy Filip Král.

Klientům, kteří uzavřeli s Kooperativou kapitálové či důchodové pojištění po roce 2004, tak firma připíše 1,6 procenta nad garantovanou technickou úrokovou míru 2,4 procenta. U smluv s jednorázovým pojistným Kooperativa připisuje 3,7 % a k mimořádným účtům 3,5 %.

Kooperativa přes obtížné podmínky na finančních trzích udržuje solidní hladinu zhodnocení finančních prostředků, když dosud vždy zhodnotila vklady klientů nejméně o 4 procenta ročního výnosu. Vloni se jednalo dokonce o zhodnocení 4,1 %. To dokumentuje úspěšnou investiční strategii společnosti.

Kooperativa bude o zhodnocení informovat dopisem, celkově jich do schránek klientů odešle přes 75 000.