Povodně 2010 – Generali zlikvidovala polovinu nahlášených škod na rodinných domech a domácnostech

Generali pojištění nemovitostí a domácností

K dnešnímu dni nahlásili klienti Generali více něž 450 škod za necelých 20 milionů korun. I nadále převažují škody z občanského pojištění, které se týkají především rodinných domů a domácností. Z celkového počtu dosud nahlášených škod se jedná o více než 85% pojistných událostí. Přibližně polovina z nich již byla zlikvidována a pojišťovna Generali odeslala peníze na účty klientů, jejichž obydlí zasáhla velká voda z minulého týdne.

Velké průmyslové škody zůstávají i nadále v šetření, protože klientům vždy nějaký čas trvá, něž sečtou všechny škody, které s sebou povodně přináší. Poškozeny bývají nejen budovy, ale také stroje, zásoby nebo již hotové výrobky. Nelze opomenout ani náklady, kterou jsou prokazatelně spojeny s odstraňováním následků povodní, protože i ty je možné zahrnout do pojistného plnění. Klienti Generali dosud nahlásili dvě velké škody. Obě byly vyšší než 2 miliony korun.

Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali zůstávají i nadále v pohotovosti, aby zajistili co nejrychlejší vyřízení škodních událostí, které našim klientům způsobila velká voda. Kromě prohlídek poškozeného majetku nabízejí likvidátoři pojišťovny Generali výplatu záloh na pojistná plnění na základě odhadu výše škody mobilním technikem, aby co nejvíce ulehčili lidem v situaci, do které je dostala velká voda.

Původní předpoklady, jaké budou nejvíce postižené oblasti, se pomalu začínají naplňovat, tak jak klienti postupně sčítají své škody a hlásí je pojišťovně. Přibližně 77% ze všech pojistných hlášení spojených s povodněmi zatím přišlo ze Severomoravského kraje. Mezi nejvíce postižené okresy patří Frýdek-Místek a Karviná. Z měst Bohumín společně s Karvinou.