Exklusiv je první povinné ručení Generali s maximálním limitem krytí

Generali povinné ručení

Povinné ručení Generali bude pojišťovat s maximálním limitem krytí 100/100 mil Kč. Povinné ručení Exklusiv obsahuje střet se zvěří, úrazové pojištění řidiče a náhradní vozidlo na 5 dní v případě nehody.

„Při jeho přípravě jsme vycházeli za prvé ze statistických údajů a za druhé z vlastních zkušeností,“ říká Ing. Petr Kopecký, generální ředitel a člen představenstva Generali Pojišťovna a.s. „Zahrnutí pojištění střetu se zvěří zdarma do povinného ručení ocení jistě všichni řidiči, kteří jezdí mimo město. Například těch, kteří dojíždějí každý den za prací, je celá řada,“ dodává Ing. Petr Kopecký.

Statistiky hovoří jasně. Z přehledu nehodovosti Police ČR za rok 2009 vyplývá, že z celkového počtu takřka 75 tisíc dopravních nehod, které šetřili policisté, bylo více než tři tisíce způsobeno právě v důsledku střetu se zvěří. Za předcházející rok je toto číslo ještě vyšší a počet obdobných nehod nahlášených policistům činí přes sedm a půl tisíc. Na první pohled se zdá, že se jedná o klesající trend. Opak je pravdou. Zhruba 95% škod způsobených střetem se zvěří se výší pojistného plnění vejde do 100 tisíc korun a řada z nich není Policií ČR evidována. Jen v Generali jsme za rok 2009 zaznamenali na 1200 takových nehod a přibližně každá čtyřicátá pojistná událost na motorovém vozidle byla způsobena srážkou se zvěří.

Nejvíce dopravních nehod, které zaviní neovlivnitelné riziko střetu se zvěří, nahlásí klienti Generali během jarních měsíců, konkrétně března a dubna. Z regionů mají největší podíl Východní Čechy, které se na celkovém součtu podílí 15 %. V těsném závěsu jej následují Jižní a Severní Morava se shodným podílem 13%.

Pojištění střetu se zvěří zdarma v rámci povinného ručení Generali KOMPLET zahrnuje úhradu nákladů na opravu poškozeného vozidla až do výše 100 tisíc korun, přičemž výplata pojistného plnění z pojištění střetu se zvěří nemá vliv na škodní průběh pojištění odpovědnosti vozidla. Využijí ho i řidiči se sjednaným havarijním pojištěním vzhledem k nízké spoluúčasti jednoho tisíce korun, zatímco v případě havarijního pojištění činí minimálně pět tisíc korun a navíc má vliv na bonus z havarijního pojištění.

Povinné ručení Generali KOMPLET nabízí kromě krytí zmíněného rizika i další výhody, jako například vysoké limity pojistného krytí, které jsou 2x vyšší než zákonem stanovené. Je důležité si uvědomit, že především náklady spojené se škodami na zdraví mohou jít i do desetimilionových částek. Další výraznou přidanou hodnotou jsou rozšířené asistenční služby, které nově ošetřují komplikace v podobě vybití akumulátoru, zlomení či ztrátu klíčků, záměnu pohonných hmot a podobně. Ti, kteří cestují často do zahraničí, jistě ocení možnost profesionálního tlumočení či navýšení limitů pro asistenci, díky nimž dosáhnou například na delší odtah vozidla zdarma.

Modelový příklad povinného ručení Generali KOMPLET:

Škoda Fabia Combi II; 1,4 16V Ambiente, 1390 ccm, 63 kW rok výroby 2007, region Venkov, 122 měsíců bezeškodní průběh. Pololetní způsob placení: roční pojistné s bonusem = 2 496,- Kč.