Generali odstartuje novou reklamní kampaň na povinné ručení

Generali povinné ručení

Reklamní kampaň Generali, která bude spuštěna v sobotu 1. května, je prvním komunikačním počinem nové dlouhodobé marketingové linie, která vychází z nové tržní strategie. Generali je pojišťovnou, která respektuje jedinečnost každého klienta. Cílem kampaně je budování image pečující pojišťovny, kde klient není jen číslo a podpora prodeje povinného ručení Generali KOMPLET, které jako první v ČR pokrývá zdarma riziko střetu se zvěří.

Hlavní sdělení kampaně je totožné napříč všemi použitými kanály. Průměrný řidič potká divokou zvěř jednou za 3.268 km, ale my v Generali víme, že žádný průměrný řidič neexistuje. Proto Vám nyní nabízíme k povinnému ručení zdarma pojištění srážky se zvěří. V rámci kampaně je ve spojení s logem Generali použit slogan „PROTOŽE KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“, který navazuje na hlavní sdělení kampaně a podporuje asociaci pečující pojišťovny, kde klient není jen číslo.

Až dosud využívala Generali k mediální komunikaci převážně kreativu převzatou z italské centrály. Mimo jiné se jí i díky tomu dlouhodobě daří udržovat image silné mezinárodní pojišťovny, jak dokládají výzkumy diagnostiky značky. V únoru loňského byla vyhlášena nová tržní strategie pod pracovním názvem „Pojišťovna, kde nejste jen číslo“. Jde o hodnotu, o kterou se Generali historicky ve své činnosti opírala, hodlá ji dále rozvíjet a stavět na ní svou tržní pozici.

S novou strategií vyvstala řada úkolů pro marketing, a to jak z hlediska rozvoje stávajících hodnot, tak i z hlediska vnější komunikace. Proto byla nadefinována nová komunikační strategie, která by měla prezentovat značku Generali právě jako pojišťovnu, kde klient není jen číslem. "Nová komunikační strategie pojišťovny Generali je logickým vyústěním marketingových i obchodních aktivit,“ říká Ing. Filip Kahoun, Ph.D, ředitel marketingu Generali Pojišťovna a.s. a dodává: „jejich cílem je maximální přiblížení našim klientům a jejich potřebám."

V nacházející kampani bude Generali až do poloviny června komunikovat pomocí TV, internetu a tištěných materiálů, které zahrnují plakáty, letáky, pivní tácky, samolepky na nárazníky, lístky za stěrače a recepty na přípravu zvěřinových specialit. Televizní spot je natočený ve třech variantách s různými konci. Kreativní koncept kampaně postavila reklamní agentura Hullabaloo, jmenovitě její Creative Partner Jiří Pleskot.

Kampaň bude mít i svou vlastní internetovou stránku (tzv. „microsite“) na adrese www.jedinecni.cz, která bude navazovat na kreativní provedení TV kampaně. Pomocí jednoduchého testu bude prezentovat myšlenku jedinečnosti, umožní kalkulaci ceny i samotné online sjednání povinného ručení a její návštěvníci budou mít možnost zažádat o kontakt na pojišťovacího agenta. V rámci internetu dojde také k propojení aktivit s prezentací Generali na Facebooku.

Informace ze zákulisí natáčení TV spotu

Natáčení se zúčastnila tato zvířátka: laňka Beruška, divoká prasata Máňa, Godzilla a Robocop a 8 bažantů, kteří byli dovezeni z Českých Budějovic. Ten, kterého uvidíte v TV se jmenuje Evžen. Při natáčení spotu nebylo zraněno ani usmrceno žádné zvíře. Naopak, všichni bažanti byli vypuštěni do volné přírody.

Spot se natáčel poblíž Příbrami a během čtrnáctihodinového natáčecího dne se klaplo 180krát. Sedmdesátičlenný štáb s herci vypil celkem 174 litrů tekutin a snědl 20 kg masa.

Téměř polovina záběrů byla natočena z low loadru - nízký vlek za tahač, který vozil auto s herci, kamerovou techniku, atd. Na vybraných kaskadérských scénách spolupracoval koordinátor a řidič - kaskadér.

Režie spotu se ujal několika mezinárodními cenami oceněný Trevor Melvin z Anglie, kameru měl na starosti Juraj Chlpík ze Slovenska.