Kooperativa získala titul Nejdynamičtější společnost roku 2007

17.6.2007
Povinné ručení Kooperativa

Speciální ocenění - Nejdynamičtější společnost roku 2007 - získala pojišťovna Kooperativa v soutěži Zaměstnavatel roku 2007. "Ocenění si samozřejmě velmi vážíme. Nechápu ho ovšem jako završení naší práce, ale potvrzení správnosti směru, kterým jdeme v oblasti personální politiky. I nadále uděláme vše proto, aby byla Kooperativa laickou i odbornou veřejností vnímána jako žádaný a prestižní zaměstavatel," komentoval výsledky soutěže ředitel personálního úseku Jan Března.

Zaměstnavatel roku je ocenění nejlepších zaměstnavatelů v České republice. Cílem této soutěže je zvýšit povědomí o významu oblasti rozvoje lidských zdrojů a ukázat praktické příklady jeho vlivu na podnikání. Dále podpoření image kvalitních zaměstnavatelů, upozornění na dodržování podnikatelské etiky v oblasti personálního řízení. Toto ocenění je jediným takovéhoto rozsahu v České republice, což zaručuje jeho prestiž a hodnotu nejenom v očích odborníků, ale také veřejnosti. V každém kraji je nominováno 40 společností, které jsou vybírány dle velikosti a počtu zaměstnanců. Tato data dodává Český statistický úřad. O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhoduje odborná porota. Do poroty jsou nominováni odborníci na personální tématiku a osoby se znalostí trhu práce, odborníci na rozvoj lidských zdrojů a také specialisté na zaměstnanecké výhody.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Firma má základní kapitál 2,8 miliardy Kč. V roce 2005 zvýšila předepsané pojistné o 9,8 procenta na 26,5 miliardy Kč, což byl s výrazným náskokem největší přírůstek pojistného na českém trhu. Rekordního výsledku dosáhla Kooperativa rovněž ve výši zisku.

Kooperativa je součástí jedné z největších evropských pojišťovacích skupin Vienna Insurance Group, která získala od prestižní agentury Standard & Poor's rating A+ se stabilním výhledem. Koncern Vienna Insurance Group je vedoucím rakouským pojišťovacím koncernem ve střední a východní Evropě. V mezinárodním srovnání zaujímá skupina v tomto prostoru celkově druhé místo. Vedle domácího trhu v Rakousku působí skupina v Bulharsku, Německu, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Polsku, Rumunsku, Rusku, Srbsku, na Slovensku, v České republice, Maďarsku, na Ukrajině a v Bělorusku. Nedávno koncern vstoupil na trhy v Turecku a Albánii, v Itálii a ve Slovinsku má pobočky. Do skupiny Vienna Insurance Group v Rakousku patří vedle společnosti WIENER STÄDTISCHE Versicherung AG také Donau Versicherung, Bank Austria Creditanstalt Versicherung a Union Versicherung. Dále má podíl v pojišťovně Wüstenrot Versicherung a Sparkassen Versicherung. V Rakousku, Bulharsku, v České republice, na Slovensku a v Rumunsku zaujímá skupina Vienna Insurance Group první či druhé místo na trhu.