Kooperativa zvítězila v soutěži Pojišťovna roku ve čtyřech ze sedmi kategorií

25.4.2007
Povinné ručení Kooperativa

Kooperativa, druhá největší pojišťovna českého trhu, dominovala ve většině kategorií v sedmém ročníku prestižní ankety Pojišťovna roku, kterou každoročně vyhlašují pojišťovací makléři.

Kooperativa je dle hlasování makléřů Pojišťovnou roku 2006 v následujících kategoriích: Občanská pojištění, Pojištění motorových vozidel, Pojištění průmyslu a podnikatelů i v oblasti spolupráce s makléři. V hlavní kategorii získala druhé místo, za překvapivým vítězem Evropskou cestovní pojišťovnou a před bronzovou Českou pojišťovnou.

Kromě vítězství v uvedených kategoriích uspěly i produkty Kooperativy v nově vyhlášené anketě Pojistný produkt roku 2006, kde získaly stříbrnou a bronzovou příčku - na 2. místě se umístil produkt pojištění přerušení provozu pro nezávislé činnosti a na 3. místě nové programy pojištění firemních flotil vozidel od Kooperativy. Umístění Kooperativy ve zbývajících kategoriích: Likvidace škod 2. místo, Životní a úrazové pojištění 5. místo.

Asociace českých pojišťovacích makléřů již po sedmé letos vyhlásila anketu Pojišťovna roku, jejímž cílem je zjistit, jak pojišťovny dokáží jednak uspokojovat pojistné potřeby občanů, institucí a podnikatelů, jednak spolupracovat se svými nepostradatelnými obchodními partnery - pojišťovacími makléři. Anketní lístek, který byl rozesílán všem 514 registrovaným pojišťovacím makléřům, umožnil hodnotit 39 pojišťoven se sídlem či stálým zastoupením v České republice, ale i další pojistitele působící v ČR na základě volného poskytování služeb. 158 platných hlasovacích lístků rozhodlo o výsledcích.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Firma má základní kapitál 2,8 miliardy Kč. V roce 2005 zvýšila předepsané pojistné o 9,8 procenta na 26,5 miliardy Kč, což byl s výrazným náskokem největší přírůstek pojistného na českém trhu. Rekordního výsledku dosáhla Kooperativa rovněž ve výši zisku.