Povinné ručení Generali od října 2010

Generali povinné ručení

Generali pojišťovna od 1.10.2010 mění k lepšímu podmínky povinného ručení. Zavádí rodinný bonus, upravuje pravidla pokut za způsobené škody a navíc přichází pro podzimní kampaň s 55% akční slevou.

Multibonus - je kopírování bonusu z povinného ručení z nosné smlouvy u Generali pojišťovny na další vozidla v rodině. Platí pro fytické osoby a OSVČ. Až 50% slevu tak může získat kdokoliv z rodiny (otec, matka, manžel, manželka, syn, dcera, děda, babička, vnuk, vnučka. Z rodinného bonusu jsou vyloučení druh a družka.

Kopírování bonusů na dalšího člena v rodině funguje tak, že pokud má někdo z rodiny více něž 120 měsíců bezeškodního, tedy 50% sleva z pojistného, tak stejný bonus může získat kdokoliv z rodiny. Navíc při pojistné události na obdarované smlouvě se dárce nemusí bát, že by o svůj bonus přišel. Každá smlouva si své bonusy řeší samostatně. Darovat bonus nelze poskytnout osobě, která měla za poslední 3 roky nějakou pojistnou událost.

Změna pravidel segmentace. Generali pojišťovna po více než roce neúspěšného experimnetu pokutovat vybrané řidiče za pojistnpou událost zmírňuje pravidla této sankce. Pro klienty OSVČ a klienty z Prahy tak na smlouvách ruší tento dodatek a to i na smlouvy, které byly s tímto dodatkem uzavřeny. V případě pojistné události tak nebude pokuta po klientech vymáhána. Jediná skupina, která bude sankcionována pokutou 90% z ročního pojistného tak zůstávají osoby mladší 30 let.