Povinné ručení u ČP se slevou za autosedačku

Povinné ručení Česká pojišťovna

Česká pojišťovna připravila před nadcházejícím svátkem dětí a školními prázdninami unikátní „dětský“ bonus ve svém povinném ručení. Jako první a jediná na trhu se rozhodla zvýhodnit 5% slevou z povinného ručení řidiče - rodiče, kteří ve svém autě vozí potomka mladšího 12 let v dětském zádržném systému.

„Chceme apelovat touto cestou na všechny řidiče, aby své děti převáželi v motorových vozidlech bezpečně a za to je také odměnit. Takže rodiče, kteří nyní sjednají povinné ručení pro své vozidlo, v němž převážejí svého potomka mladšího 12 let, což doloží záznamem v občanském průkazu, získají trvalou slevu na povinné ručení ve výši 5 %,“ vysvětluje Jiří Roubíček, produktový manažer pojištění motorových vozidel ČP.

Dětskou pětiprocentní slevu je samozřejmě možné kombinovat s bonusem za bezeškodní průběh a také s rodinným bonusem, který Česká pojišťovna zavedla v polovině dubna. Díky němu mohou motoristé, kteří si nově uzavřou smlouvu o povinném ručení, uplatnit i na své smlouvě nejvyšší bonus rodinného příslušníka pojištěného u České pojišťovny.

Použití tohoto systému je prvotním předpokladem bezpečné přepravy dítěte v osobním automobilu a je povinné. Přesto je stále ročně zjištěno kolem dvou tisíc přestupků, kdy dítě nebylo přepravováno v autosedačce.

Navíc řidiči, kteří již mají uzavřeno povinné ručení České pojišťovny, mohou třeba právě na letní dovolenou využít zdarma cestovního pojištění, které je jedním z letošních benefitů ČP, nebo úrazové pojištění zdarma pro řidiče. Na cestách po tuzemsku i Evropě by kromě patřičného pojištění a zelené karty měli mít motoristé s sebou i tzv. Euroformulář pro případ dopravní nehody. Pokud by pak potřebovali radu, jak formulář vyplnit nebo jak sepsat záznam o dopravní nehodě, mohou se obrátit na asistenční službu ČP Asistent nebo zavolat na Klientský servis ČP. Asistenční služba je připravena také v rámci svého zásahu na území České republiky klientovi formulář přivézt na místo nehody a pomoci s jeho vyplněním.