Povodně 2010 – Rychlá likvidace povodňových škod klientů Generali

Generali povinné ručení

Počty i výše povodňových škod nadále stoupají. K dnešnímu dni má pojišťovna Generali nahlášeno přes 550 škod za 30 milionů korun. Celkový účet za letošní povodně není zdaleka uzavřený, konečná čísla budeme znát nejdříve v druhé polovině června. Už teď je jisté, že velká voda nejvíce postihla majitele rodinných domů., kteří dosud nahlásili 62% všech povodňových pojistných událostí. Již polovině z nich zaplatili likvidátoři pojišťovny Generali způsobené škody, další dostávají na základě prohlídek mobilních techniků zálohy na pojistná plnění.

Škody na rodinných domech činí aktuálně 11 milionů korun a tvoří 62% všech nahlášených škod, 23% škod je hlášeno na domácnostech, 10% škod připadá na podnikatele, obce a majitele budov. Jejich škody dosahují 6 milionů korun. Pouhá necelá 2% činí zemědělské škody, jejich výše ale přesahuje 3 miliony korun.

S ubývající vodou a posupujícím časem začínají růst velké škody nad jeden milión korun. Generali jich dosud eviduje 6 za necelých 10 miliónů korun.

Původní předpovědi o nejvíce postižených oblastech se postupně plní. 75% škod bylo nahlášeno z míst, kde velké voda řádila nejvíce, tedy ze Severomoravského kraje. Z okresů mají v počtu škod největší zastoupení Frýdek-Místek a Karviná. Z městských aglomerací patří nelichotivé prvenství Bohumínu a Karviné.

Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali budou v terénu i o nadcházejícím víkendu, aby zajistili co nejrychlejší vyřízení škodních událostí, které přinesla letošní povodeň.