Novinky v produktu Allianz MůjDomov – pojištění majetku občanů

Allianz pojišťovna

Allianz pojišťovna přináší pro rok 2024 několik důležitých novinek v oblasti pojištění majetku občanů v rámci produktu MůjDomov. Změny se týkají doporučených pojistných částek, základních sazeb a limitu asistenčních služeb.

Máte zájem o sjednání pojištění majetku, neváhejte a kontaktujte nás online na www.srovnavac.cz nebo na infolince 296 222 296. Pojištění Vám připravíme na míru.

Hlavní novinky v pjištění MůjDomov Allianz

  • Navýšení doporučených pojistných částek: cílem je dosáhnout co nejpřesnějšího určení pojistné hodnoty nemovitosti v souladu s metodikou České asociace pojišťoven (ČAP). Změna se týká vybraných typů rodinných domů.
  • Snížení základních sazeb: do 30. 6. 2024 je možné využít při sjednání pojistky snížených základních sazeb pro pojištění budovy a domácnosti.
  • Navýšení limitu asistenčních služeb: nový limit ve výši 10 000 Kč je k dispozici až 4x ročně. Změna platí od 1. 4. 2024 i pro smlouvy sjednané od 11. 3. 2022.
  • Vylepšení věrnostního programu Allianz+: na úpravě věrnostního programu se pracuje a o novinkách Vás budeme informovat v nejbližší době.

Allianz pojišťovna definuje pojistnou hodnota nemovitosti jako cenu, za kterou by bylo možné pořídit stejnou nebo srovnatelnou věc v daném místě a čase. V případě pojištění budovy se jedná o náklady na novostavbu stejného druhu, rozsahu a kvality včetně projektové a inženýrské činnosti a správních poplatků. Do pojistné částky se započítávají i náklady na demolici, stržení nebo demontáž stavebních součástí a vyklizení pozemku včetně odstranění a odvozu sutin.