Cestovní pojištění Allianz pro klidnou dovolenou

16.6.2008
Cestovní pojištění Allianz

V roce 2007 zaznamenala Allianz pojišťovna nárůst cestovních pojistek o 35 tisíc smluv. Celkem bylo uzavřeno přes 245 tisíc smluv v objemu 145 miliónů Kč. S nastávající sezónou zvýšeného cestování po tuzemsku a v zahraničí stojí za to připomenout si, co všechno se vyplatí zvážit u cestovního pojištění. To se již dávno stalo samozřejmou součástí příprav na dovolenou.

Cestovní pojištění s jedním z nejširších pojistných krytí na trhu nabízí Allianz pojišťovna. V rámci cestovního pojištění Allianz jsou kryty léčebné výlohy v zahraničí, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu a doplňkové asistenční služby. Jako jedna z mála pojišťoven kryje Allianz pojišťovna riziko terorismu bez navýšení pojistného. K výjimkám na trhu patří také krytí zásahů horské služby a záchranných akcí obecně i bez návaznosti na lékařské ošetření. V rámci cestovního pojištění lze pojistit i stornovací poplatky v případě, že klient je nečekaně nucen cestu zrušit. Připojistit lze amatérské i profesionální rizikové sporty a na všechna rizika. Allianz pojišťovna byla jednou z prvních pojišťoven, které již v roce 2000 nabídly klientům možnost sjednání pojistek on-line. Více než 50 % cestovních pojistek je dnes sjednáváno právě přes internet a elektronický obchod v CK nebo telefon.

Klienti Allianz pojišťovny se nejvíce pojišťují pro krátkodobé cesty po Evropě. Statistiky likvidace pojistných událostí udávají jako nejčastější příčiny pojistných událostí při letních dovolených krátkodobá onemocnění, jako jsou záněty horních cest dýchacích, uší a mandlí, virózy, ale i následky přílišného opalování nebo šlápnutí na mořského ježka. Časté jsou zažívací potíže. U dlouhodobých pobytů jsou obvyklé je i stomatologické a gynekologické ošetření. Frekventované jsou také úrazy v důsledku provozování sportovních aktivit. Z “majetkových“ pojistných událostí jsou během letního cestování nejčastější ztráty zavazadel při přepravě a loupeže zavazadel, okradení či vloupání do vozidel a apartmánů.

O tom, že mít v takových případech uzavřené cestovní pojištění Allianz se opravdu vyplatí, vypovídá srovnání finanční náročnosti cestovní pojistky (zpravidla se pohybuje v řádu několika set korun nebo jednotek tisíců) a případného pojistného plnění. Uvedené příklady se vztahují k loňské letní sezóně:

  • Zlomenina nohy v Chorvatsku – pojistné plnění 10.000 Kč
  • Akutní zánět zubu v Německu – pojistné plnění 70.000 Kč
  • Zánět slepého střeva v Egyptě – 100.000 Kč
  • Případ tonutí na Baleárách – 140.000 Kč
  • Vytopení hotelového pokoje v Německu – 215.000 Kč
  • Srdeční arytmie s následkem úmrtí ve Francii – 620.000 Kč
  • Komplikovaný zánět středního ucha v Austrálii – 220.000 Kč
  • Šlápnutí na ježka Řecko – pojistné plnění 5 000 Kč