Výrazné zvýhodnění cestovního pojištění ČSOB

ČSOB pojišťovna

ČSOB Pojišťovna zavedla od února do svého cestovního pojištění řadu změn a novinek. K hlavním změnám patří zvýšení limitů pojistného plnění u pojištění léčebných výloh a pojištění odpovědnosti za škodu či výrazné zlevnění pojištění léčebných výloh při provozování nebezpečných sportů. Zlevnilo také pojištění pro cesty do USA, Kanady nebo Austrálie. Nově bylo zavedeno také jednorázové odškodnění při hospitalizaci v cizině. Novinkou je i automatické prodloužení cestovního pojištění v případě, že se klient například kvůli zpoždění letu nemůže ve stanovené době vrátit do vlasti.

O výhodnosti cestovního pojištění se nedávno přesvědčil klient ČSOB Pojišťovny, který byl na Kubě účastníkem dopravní nehody. Náklady na léčebné výlohy a platba za převoz zpět do České republiky se vyšplhaly na 2 miliony korun. Za samotné pojištění přitom klient zaplatil jen několik málo desítek korun.

Rodiny s dětmi mohou i nadále využít zvýhodněný tarif Rodina, jehož cenové podmínky patří k nejpříznivějším na trhu. Pokud by například dva dospělí s jedním až čtyřmi dětmi vycestovali na jarní prázdniny na lyže do některé z evropských zemí, zaplatila by tato až šestičlenná skupina za pojištění léčebných výloh i při limitu pojistného plnění zvýšeném z 2,5 na 4 miliony korun pouze 61 korun za den, tedy stejně jako dřív.

ČSOB Pojišťovna vyšla podstatně vstříc také příznivcům rizikových sportů, kteří se nyní mohou pojistit mnohem levněji než dřív. Zatímco doposud přišel den pojištění léčebných výloh při cestách po Evropě dospělého na 198 korun (při limitu pojistného plnění 2,5 milionu korun), od února činí denní sazba pouze 62 korun, a to při čtyřmilionovém limitu pojistného plnění. S podobným zlevněním lze počítat i při cestách do ostatních destinací.

Úplnou novinkou v cestovním pojištění ČSOB Pojišťovny je jednorázové odškodné při hospitalizaci: pokud se klientovi přihodí v zahraničí úraz, kvůli kterému bude muset strávit v nemocnici alespoň jednu noc, obdrží jednorázové odškodné 2 000 korun.

ČSOB Pojišťovna rovněž zvýšila limity pojistného plnění u pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění zavazadel. Toto zvýhodnění nemá žádný nebo jen minimální vliv na cenu těchto pojištění, u obou z nich byla navíc zrušena spoluúčast.