Allianz povinné ručení: garance ceny na 3 roky a sleva až 30%

13.5.2014
Povinné ručení Allianz

Pojišťovna Allianz přináší nový produkt v pojištění vozidel. Jedná se o garanci ceny na 3 roky a zároveň až 30% slevu na pojištění vozidla. Podmínky jsou velice jednoduché: pokud máte více než 14 let bezeškodního průběhu máte nárok na 30%, pokud 8 let a více tak 20% a pokud 3 roky a více tak 10%. Do 3 let je sleva 5%. Smlouva se uzavírá na 3 roky a sleva se poskytuje na všechno kromě pojištění skel a asistenčních služeb.

Sankce při předčasném ukončení smlouvy

Pojišťovna Allianz neuplatní sankci při objektivních důvodech ukončení smlouvy - tedy odcizení nebo zničení vozidla, výpověď pojištění po škdoě na vozidle, při úmrtí pojistníka, trvalém vyřazením vozidla z evidence, při výpovědi do 2 měsíců od sjednání atd.

Pokud však bude smlouva ukončena z neobjektivních důvodů - podle pojišťovny Allianz je to například dočasné vyřazení z evidence vozidel, prodej vozidla, storno pro neplacení, bude požadovat sankci ve výši čtvrtiny pojistného, pokud dojde k ukončení v prvním roce, pětiny pojistného ve 2. roce a 15% z pojistného ve 3. roce.