Lyžovačka v zahraničí jedině s cestovním pojištěním Slavia

Slávia pojišťovna

Pokud plánuje zimní dovolenou v zahraničí, zamyslete se nejen nad radovánkami, které vás čekají, ale i nad možnými úrazy, problémy a komlikacemi, které se vám mohou stát. Nejenže zranění může být velmi bolestivé a omezí vaše lyžování, může vám také výrazně snížit finanční prostředky. Pokud jste se rozhodli, že chcete předejít zbytečnému doplácení za lékařské ošetření v zahraničních nemocnicích, nabízí vám pojišťovna Slavia možnost uzavření cestovního pojištění. Jde o pojištění léčebných výloh Svět, konkrétně o variantu Aktivity +, jež byla navržena speciálně pro aktivní trávení dovolené v zahraničí.

Slavia pojišťovna nabízí možnost pojistit se pro případ úrazu při zimních rekreačních sportech v zahraničí. Chystáte-li se vycestovat mimo ČR za účelem sportování a dalších pohybových aktivit v rámci aktivního odpočinku, zvolte typ cestovního pojištění léčebných výloh „Svět“ ve variantě „Aktivity +“. Pojištění pokrývá rekreační lyžování, snowboarding a rekreační jízdu na skibobech na vyznačených a pro veřejnost otevřených sjezdovkách a trasách. „Někteří lidé pečlivě nesledují pojistné podmínky, které mají sjednané například u svého celoročního cestovního pojištění k platební kartě. Teprve v případě potřeby využití daného pojištění zjistí, že se daný základní produkt nevztahuje na aktivní dovolenou v zahraničí. Proto rozhodně doporučujeme na aktivní odpočinek využít specializovaný pojistný produkt a ověřit si při sjednávání všechny výluky,“ vysvětluje Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny. Základním produktem cestovního pojištění je pojištění léčebných výloh, jako doplňková pojištění je pak možné přidat např. úrazové připojištění, pojištění odpovědnosti za škodu nebo pojištění zavazadel.

Cestovního pojištění „Aktivity +“ mohou využívat milovníci aktivního odpočinku také na sportovní činnosti mimo zimní sezónu. Pojištění se vztahuje také na rekreační sjíždění řek, bungee jumping, rafting, vysokohorskou turistiku, jachting, rekreační potápění, jízdu na koni a další pohybové aktivity.

Cestovní pojištění Svět je sjednáváno na určitou dobu pro trvání každé zahraniční dovolené.

Příklad ceny cestovního pojištění léčebných výloh ve variantě Aktivity +: 4členná rodina (2 dospělí, dvě děti 7 a 12 let), 7 dní lyžování v Rakousku: 672 Kč.

Zdravotní zákroky v zahraničí se prodraží (příklady celkových nákladů)

Zákrok: Německo, Rakousko, Itálie

  • Zlomenina ruky – ošetření: 15 000,- Kč
  • Zlomenina nohy – ošetření: 25 000,- Kč
  • Otřes mozku – ošetření: 15 000,- Kč
  • Převoz vrtulníkem: 180 000,- Kč
  • Výjezd horské služby: 80 000,- Kč