Proti dopravním pokutám se můžete u Slavia Pojišťovny pojistit až na rok zdarma

Slávia pojišťovna

Slavia Pojišťovna již před více než rokem na trh uvedla ojedinělý druh pojištění - jde o pojištění proti dopravním pokutám a proti zákazu řízení motorového vozidla. I v tomto roce je pojištění, které se nazývá Kryštof, poskytováno klientům, kteří si uzavřou u Pojišťovny Slavia povinné ručení, na rok zdarma.

Pojištění Kryštof nabízí Slavia pojišťovna již od roku 2009 a také nyní jej mohou řidiči získat na rok zdarma k nově uzavřenému povinnému ručení v základní formě pojištění přestupků s limitem plnění 100.000,- Kč. „Potvrdilo se nám, že řidiči pojištění nezneužívají, ale naopak jim slouží jako ochrana před nechtěným způsobením dopravního přestupku. Pojištění nechrání před úmyslně spáchanými přestupky, jako je například špatné parkování,“ hodnotí zkušenosti s produktem Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny. Pojistné podmínky pojištění jsou nastavené tak, aby byla vyloučena jízda pod vlivem alkoholu, zavinění dopravní nehody a další zvláště závažné přestupky, které mají za následek okamžité odebrání řidičského průkazu. Pojištění uhradí dopravní pokuty ve správním řízení, zmírní finanční ztrátu při odebrání řidičského průkazu a zajistí úhradu právních služeb. Po uplynutí jednoho roku jde o zpoplatněné pojištění.

U pojistného plnění je nastavená spoluúčast 2000 Kč, tzn. že klientovi je v případě dodržení všech smluvních podmínek vyplacena částka nad tuto hodnotu. Horní hranice plnění je dána pojistnou částkou sjednanou v pojistné smlouvě . Pojištění Kryštof nabízí Slavia pojišťovna ve dvou variantách: Ekonomik a Profesionál s pojistnými částkami až do 500.000 Kč. Ukázněné řidiče zvýhodňuje velkým bonusem: ten po prvním roce bezeškodního průběhu činí 30 %, bonus po druhém roce bezeškodního průběhu je 50 %.

Příklad plnění z pojištění pokut:

Pojištěný překročil díky nepozornosti rychlost o 32 km/hod na dálnici D5 v úseku s dočasně omezenou rychlostí na 100 km/hod. Pokuta za přestupek ve správním řízení činila 3500 Kč, pojišťovna odečetla spoluúčast 2000 Kč a vyplatila klientovi 1500 Kč.