Nestačí mít pojištěné jen auto, je třeba pojistit i své zdraví!

Slávia pojišťovna

Kvůli riziku dopravní nehody si každý sjednává povinné ručení a havarijní pojištění, které pokryje nebo minimalizuje hmotnou škodu způsobenou na motorovém vozidle. Přemýšleli jste ale někdy nad vaším zdravím a zdravím vašich spolujezdců? Pojišťovna Slavia vzala toto riziko v potaz a vytvořila řešení v podobě doplňkového pojištění k povinnému ručení nebo havarijnímu pojištění. Možné je ale i uzavřít unikátní samostatný produkt Šofér pro řidiče, kteří často cestují či potřebují vysoké limity pojistného krytí. Toto pojištění poskytne řidiči jistotu v případě trvalých následků nebo smrti způsobené při dopravní nehodě.

V případě nehody na silnici nemusí jít vždy jen o pomačkané plechy a další větší škody na vozidlech, často současně dojde také ke zranění řidiče a spolucestujících. „Z povinného ručení se uhradí škody na vozidle, ale škody s trvalými následky na zdraví nikoliv. Stále se setkáváme s nízkým povědomím řidičů o možnosti pojistit se proti následkům úrazu při řízení automobilu. Přitom se lze pro takové případy pojistit již od 125 Kč za rok,“ říká Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny. Pomoc profesionálním i „běžným“ řidičům nabízí Slavia pojišťovna v podobě dvou variant pojištění.

Pojištění pro „běžné“ řidiče

Jednou z poskytovaných možností je uzavření doplňkového připojištění úrazu k povinnému ručení či havarijnímu pojištění. Připojištění pokrývá případy úrazu s trvalými následky a případ smrti způsobené nehodou. Pojištění se sjednává na konkrétní vozidlo, kterým může být osobní automobil, užitkový nebo nákladní, autobus a traktor. Nelze jím pokrýt následky dopravní nehody způsobené řidičem pod vlivem alkoholu, úmyslně či v rámci motoristických závodů. Limity plnění jsou pro trvalé následky od 100.000 Kč do 500.000 Kč a pro smrt úrazem 50.000 Kč do 250.000Kc. Pojistné pak vyjde od 100 Kč do 500 Kč dle zvolené výše pojistného plnění. Tímto způsobem lze pojistit v případě pojištění úrazu osob dopravovaných vozidlem všechna sedadla v automobilu. Limit pojistného plnění se v takovém případě uplatní na každé pojištěné sedadlo – poškození přepravované osoby.

Za volantem každý den? Řešením je pojištění Šofér

Pro profesionální řidiče, živnostníky a jiné osoby, které se na silnice vydávají zvláště kvůli své práci a zvyšují tak riziko úrazu při každodenních cestách, poskytuje Slavia pojišťovna pojistný produkt s názvem „Šofér“. Pojištění se sjednává bez spoluúčasti a s výrazně vyššími limity pojistného krytí než u běžného připojištění k povinnému ručení. Limity jsou zde srovnatelné s některými typy úrazového či životního pojištění, avšak při výrazně nižší ceně pojistného. Pojištění lze uzavřít ve variantě „STANDARD“, nebo „PROFI “, přičemž lze volit z několika alternativ pojistných částek, kterým odpovídají dané limity plnění. Jedná se o samostatnou pojistnou smlouvu, pro její uzavření je však třeba mít sjednané i povinné ručení u Slavia pojišťovny.