ING PF oznámil zisk v prvním pololetí 2010

10.8.2010
ING penzijní fond

ING Penzijní fond by mohl překonat stanovený cíl pro letošní rok, totiž dosažení čistého zisku ve výši 500 milionů korun, a zařadit se zpět mezi penzijní fondy nabízející nadprůměrné zhodnocení.

„Naše plány na začátku roku byly velmi ambiciózní. O to víc mě potěšily výsledky ING Penzijního fondu za první pololetí. Pololetní zisk ING PF napověděl, že jsme se výrazně přiblížili k našemu celoročnímu cíli, totiž k překročení 500milionové hranice. Ke konci června 2010 ING PF dosáhl čistého zisku ve výši 249, 3 milionu korun. Pololetní výsledek také naznačuje, že by se mohlo podařit dosáhnout plánovaného ročního zhodnocení v rozmezí 2 – 2,5 %, což by zařadilo ING PF zpět mezi penzijní fondy nabízející průměrné až nadprůměrné zhodnocení,“ uvedl Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijního fondu.

ING Penzijní fond se dlouhodobě řadí mezi fondy nabízející nejlepší průměrné zhodnocením penzijního připojištění na trhu, za období 1995-2009 ING PF připisoval svým klientům průměrně 5,43 %, což představuje třetí nejlepší výsledek na trhu penzijního připojištění.

Díky stabilní míře zhodnocení a prvotřídnímu klientskému servisu se ING PF také pravidelně umisťuje na stupních vítězů v prestižní soutěži Zlatá koruna, kde i v roce 2009 obdržel v kategorii penzijních fondů ocenění Stříbrná koruna.