Kooperativa vyjde vstříc klientům Dolnorakouské pojišťovny

26.8.2009
Povinné ručení Kooperativa

Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, je připravena vyjít vstříc klientům Dolnorakouské pojišťovny (Niederösterreichische Versicherung AG), která hodlá ukončit své aktivity v zahraničí a v budoucnu se bude soustředit výhradně na klíčové trhy v Dolním Rakousku a ve Vídni. Z uvedeného důvodu se stahuje i z českého pojistného trhu.

Dolnorakouská pojišťovna svým klientům jako optimální řešení nabízí spolupráci s druhou největší pojišťovnou v ČR – Kooperativou, která je strategickým partnerem Dolnorakouské pojišťovny na tuzemském trhu. Všem klientům proto pojišťovna doporučuje, aby se obrátili na pracovníky Kooperativy, kteří konstrukci produktů Dolnorakouské pojišťovny znají a plynulý přechod pojistných smluv na Kooperativu jim umožní. „Pojišťovna Kooperativa je našim spolehlivým a důvěryhodným partnerem, proto máme jistotu, že klientům v oblasti pojištění nabídne takové řešení, které jim bude po všech stránkách vyhovovat,“ zdůraznil člen představenstva Dolnorakouské pojišťovny Mag. Bernhard Lackner.

Všichni čeští klienti Dolnorakouské pojišťovny budou o spolupráci s Kooperativou v příštích dnech informováni a zároveň jim bude doporučeno jak mají postupovat, aby jejich pojistné smlouvy přešly na Kooperativu. Klienti mohou Kooperativu kontaktovat prostřednictvím bezplatné linky 800 107 107 nebo napsat e-mail na Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny „Jsme připraveni požadavkům klientů Dolnorakouské pojišťovny, s níž nás již několik let pojí dobré partnerské vztahy, vyjít maximálně vstříc,“ uvedl Dr. Peter Hagen, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Kooperativy.

Niederösterreichische Versicherung AG je hlavním pojistným ústavem ve východní oblasti Rakouska. Spolu se 40 zákaznickými kancelářemi a 400 pojišťovacími poradci ve Vídni a Dolním Rakousku je neustále nablízku svým 325 000 klientům. V roce 2009 získala Dolnorakouská pojišťovna již podruhé 1. místo v anketě Recommender Award za „vynikající orientaci na klienta“. V roce 2008 dosáhlo předepsané pojistné částky 245,5 milionů eur a výsledek před zdaněním ve výši 4,9 milionů eur.