Allianz penzijní fond připíše klientům zhodnocení za rok 2008 ve výši 3 procent

9.6.2009
Penzijní připojištění Allianz

Allianz penzijní fond připíše klientům zhodnocení za rok 2008 ve výši 3 procent, tak jak očekával. Dnes o tom rozhodl akcionář penzijního fondu.

„Tento výsledek považujeme za skvělý a v dnešní situaci zcela výjimečný, o to víc, že není nijak dotován, ale je výsledkem naší úspěšné investiční strategie. Těší nás, že jsme tímto způsobem naplnili náš závazek vůči klientům - maximálně zhodnocovat jejich prostředky. Stejně dobře máme nakročeno i v roce 2009. Allianz penzijní fond dnes nesporně patří k nejúspěšnějším penzijním fondům v ČR,“ řekl předseda představenstva Allianz penzijního fondu Petr Poncar.

Allianz penzijní fond je, měřeno výsledky roku 2008, jedním z nejúspěšnějších penzijních fondů na českém trhu. V roce 2008 vytvořil celou třetinu celkového zisku segmentu penzijního připojištění. Tento zisk umožnila dlouhodobá investiční strategie zaměřená na udržitelný a stabilní růst a také skutečnost, že Allianz penzijní fond má dlouhodobě jedno z nejnižších nákladových procent mezi penzijními fondy – finanční výnosy nespotřebovává a zhodnocuje jimi konta účastníků. Allianz penzijní fond tak jako jediný z penzijních fondů v ČR za celou dobu existence nepřipsal klientům nižší zhodnocení než 3 %.

V lednu letošního roku ocenila veřejnost AZPF oceněním Zlatý Měšec 2009.