Penzijním fondem roku v soutěži Banka roku 2010 opět Allianz

11.11.2010
Penzijní fond Allianz

Penzijním fondem roku se letos stal v soutěži Banka roku 2010 opět Allianz penzijní fond a mezi desítkou ostatních fondů tak obhájil vítězství z minulého roku. V konkurenci dalších 19 pojišťoven získala Allianz pojišťovna třetí místo.

„Vážíme si tohoto ocenění, které potvrzuje, že Allianz penzijní fond je vysoce uznávaný nejenom klienty, kterých mu meziročně přibylo 13 procent, ale i odborníky,“ konstatoval předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. Připomněl v této souvislosti, že právě Allianz penzijní fond má jedny z nejnižších provozních nákladů na trhu a také zcela nadstandardní zhodnocení prostředků svých klientů, které za loňský rok činilo 3 procenta.

Fincentrum Banka roku 2010 je soutěží oceňující služby a produkty finančních společností, působících v ČR. O vítězství deseti z dvanácti kategorií, mezi nimi také o Penzijním fondu roku, rozhodovala porota složená z 50 odborníků, mezi nimiž jsou autority z finanční oblasti, manažeři významných firem, akademické sféry a státní správy. Hlasování probíhalo korespondenční formou pod notářským dohledem, stejně jako zpracování výsledků. Letos už se konal 9. ročník této soutěže.