Česká pojišťovna má novinku pro lidi s hypotékou, kteří přijdou o práci

4.6.2009
Česká pojišťovna

Česká pojišťovna přichází prostřednictvím své dceřiné společnosti ČP ZDRAVÍ s novinkou, která potěší zájemce o pořízení nového bydlení a žadatele o hypotéku v jedné osobě. Součástí všech smluv na koupi bytu, uzavřených s developerskou společností Neocity Hights, je pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr, které chrání klienty při ztrátě pravidelného příjmu po propuštění z práce nebo ukončení podnikání.

„Pojištění schopnosti splácet úvěr z hypotéky nebo stavebního spoření se vztahuje jak na osoby samostatně výdělečně činné, tak na zaměstnance, kteří kvůli propuštění z práce, vážným zdravotním důvodům nebo insolvenci přestanou mít pravidelný příjem,“ vysvětluje vedoucí oddělení produktového managementu ČP ZDRAVÍ Martin Stehlík. Česká pojišťovna za ně bude v případě pojistné události po dobu dvanácti měsíců platit splátky úvěru, takže tím nijak neutrpí jejich platební morálka ani životní úroveň.

Pojištění České pojišťovny k úvěrům na bydlení, které poprvé začíná nabízet developerská společnost Neocity Hights s projektem projektu Neo Zlicin 2. etapa, získají automaticky ke smlouvě všichni její klienti a garantuje jim klidné spaní během následujících až dvou let.

Česká pojišťovna už začátkem letošního března začala nabízet jako první v zemi tzv. pojištění pravidelných výdajů (složenek), při jehož sjednání je pak ztráta zaměstnání považována za pojistnou událost, stejně jako pracovní neschopnost, kterou zapříčiní nemoc nebo úraz. ČP lidem s tímto pojištěním zaplatí výdaje na nájem či podnájem, odběr elektřiny, plynu a vody, školné na různé typy škol a podobně.