Allianz pojišťovna oceňuje u klientů odpovědnost a věrnost

21.10.2008
Povinné ručení Allianz

Allianz pojišťovna patří k předním poskytovatelům povinného ručení na českém trhu. Jako první z pojišťoven zařadila již koncem roku 2003 do výpočtu sazeb povinného ručení další parametry, jako jsou region, věk klienta nebo zda se jedná o občana či podnikatele nebo právnickou osobu. V tzv. segmentaci klientů pokračuje a průběžně tento systém doplňuje o další kritéria, která většině klientů zvýhodňují konečnou cenu povinného ručení.

„Cenová segmentace je ke klientům mnohem spravedlivější, protože bere v úvahu individuální parametry klienta a podmínky, ve kterých se pohybuje,“ vysvětluje ředitel úseku pojištění vozidel Pavel Prokš.

Allianz pojišťovna v současné době rozlišuje tři regionální tarify: Region 1 (Praha), Region 2 (města nad 90 000 obyvatel a bývalé okresy Praha - východ a Praha – západ) a Region 3 (města a obce do 90 000 obyvatel). Právě v Regionu 3, kde má Allianz pojišťovna dominantní postavení a nabízí zde nejnižší sazby povinného ručení, žije cca 75 % obyvatel České republiky a podíl těchto klientů pojištěných u Allianz pojišťovny se rok od roku zvyšuje. Na výhodnou cenu pojistného dosáhnou přitom i klienti z velkých měst v Regionu 2, kteří jsou aktuálně zvýhodněni akční slevou.

Allianz pojišťovna zohledňuje řadu dalších kritérií, jako je věk řidiče, právní postavení klienta, technické parametry vozidla (druh, hmotnost, zdvihový objem válců) a účel, k jakému je vozidlo používáno.

Speciální zvýhodnění ve formě další slevy z povinného ručení získají klienti, kteří mají u Allianz sjednáno životní pojištění, pojištění majetku, případně penzijní připojištění.

Allianz pojišťovna tak v povinném ručení nabízí celou řadu bonusů a cenových zvýhodnění:

  • až 50 % bonus za bezeškodní průběh pojištění,
  • slevu pro klienty ve věku nad 40 let,
  • slevu pro klienty s IČ (podnikatelé a právnické osoby),
  • speciální slevy za tzv. propojištěnost (pro věrné klienty, kteří mají u Allianz sjednáno pojištění majetku, životní pojištění nebo penzijní připojištění),
  • akční slevu pro klienty z vybraných velkých měst (České Budějovice, Brno, Liberec, Hradec Králové, Plzeň, Ostrava, Olomouc, Ústí nad Labem),
  • slevu pro automobily do 3,5 t se zdvihovým objemem od 1851 až 2000 cm3,
  • slevu pro nová vozidla (do 1 měsíce od data první registrace).