Penzijní fond ČP ohlásil rekordní zisk

2.3.2011
Penzijní fond České pojišťovny

Výhodnost penzijního připojištění podtrhují hospodářské výsledky PFČP za rok 2010. Klientům bude ze zisku rozdělena téměř miliarda korun a zhodnocení jejich účtů se bude pohybovat nad 2 %. V loňském roce se společností podařilo zvýšit zisk o 86 % na rekordní částku 1,15 mld. Kč.

Zatímco v roce 2009 dosáhl Penzijní fond České pojišťovny zisku 619 milionů Kč, loni se mu jej podařilo zvýšit až na 1,15 mld. Kč. To je dosud nejvíce v historii PFČP i celého trhu penzijního připojištění. „Hlavním důvodem výrazného nárůstu zisku je příznivá situace na kapitálových trzích a vhodně nastavená investiční strategie,“ řekl Tomáš Matoušek, generální ředitel PFČP.

Dosažený zisk PFČP ocení zejména jeho klienti v podobě vyššího připsaného zhodnocení. To by mělo za uplynulý rok přesáhnout 2 %. „Spolu se státním příspěvkem a úlevami na daních je spoření v Penzijním fondu České pojišťovny jedním z nejatraktivnějších způsobů spoření,“ potvrzuje Tomáš Matoušek.

Penzijní fond České pojišťovny je se svým čtvrtinovým podílem na trhu největším penzijním fondem v České republice. Má přes milion klientů a jejich počet rok od roku stoupá. V loňském roce spravoval PFČP aktiva v hodnotě 55,3 mld. Kč, což je o 8 % více než v roce předchozím.