Penzijní fond České pojišťovny již po páté obhájil prvenství v žebříčku CZECH TOP 100

23.6.2009
Penzijní fond České pojišťovny

Po páté v řadě obhájila společnost Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) vítězství v oborovém žebříčku Finanční instituce/Penzijní fondy, který je součástí tradičního přehledu 100 nejvýznamnějších firem České republiky CZECH TOP 100. Penzijní fondy jsou v oborovém žebříčku hodnoceny dle přijatých příspěvků a PFČP získal vítězství s odstupem více než 2,133 mld. Kč před druhým v pořadí. V loňském roce PFČP přijal vklady klientů ve výši zhruba 10,6 mld. Kč. Celkem spravuje PFČP prostředky 1,164 milionu klientů v celkové výši přesahující 45 miliard korun.

„Umístění v prestižním žebříčku CZECH TOP 100 si ceníme velmi vysoko, protože oproti jiným subjektivním hodnocením porotou se v tomto případě jedná o objektivní porovnání největších hráčů na trhu dle jejich ekonomických výsledků,“ říká k pátému vítězství Libor Pergl, ředitel pro obchod a marketing PFČP.

Sdružení CZECH TOP 100 představilo výsledky 15. ročníku žebříčku 100 nejvýznamnějších firem České republiky ve čtvrtek 18. června. Samostatně jsou sestavovány žebříčky finančních institucí, které jsou pro svoji různorodost rozděleny do několika podskupin. Generali PPF Holding, do kterého PFČP patří, si na své konto vedle úspěchu penzijního fondu dále připsal vítězství České pojišťovny v v oblasti životního i neživotního pojištění.