Penzijní fond ČP s výnosem 1,2% za rok 2009

7.6.2010
Penzijní fond České pojišťovny

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), lídr na trhu s penzijním připojištěním, připíše svým klientům za rok 2009 zhodnocení ve výši 1,2 %. Výše připsaného výnosu překonala loňskou míru inflace. Díky vyvážené investiční strategii tak PFČP opět zhodnotil a ochránil vklady klientů.

„Pohyby na zahraničních kapitálových trzích se výrazně projevily na připsaném zhodnocení. Vlivem správně zvolené investiční strategie se naši klienti dočkali zhodnocení svých vkladů nad míru inflace,“ řekl Tomáš Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva PFČP.

„Udržení nadinflační hodnoty klientských vkladů je na prvním místě, a proto jsme většinu portfolia investovali do bezpečných státních dluhopisů,“ doplnil Tomáš Matoušek ke složení portfolia. Při započítání státních příspěvků a daňových úlev dosahuje zhodnocení vložených prostředků nadprůměrné úrovně.

Penzijní fond České pojišťovny je jedničkou na českém trhu s penzijním připojištěním a tuto pozici si nadále udržuje díky objemu aktiv přesahujícímu 51,5 miliardy korun a počtu 1,16 milionu klientů.