Penzijní fond Komerční banky byl zvolen nejlepším penzijním fondem v ČR

25.2.2011
Penzijní fond Komerční banky

Prestižní magazín World Finance vyhlásil výsledky tradičního hodnocení nejlepších penzijních fondů ve více než 30 zemích světa. Vítězem v České republice byl vyhlášen Penzijní fond Komerční banky.

Mezinárodní odborná porota ocenila především stabilitu fondu, konzervativní investiční strategii, finanční sílu i výborné výsledky v roce 2010. Významnou roli hrálo také důsledné zaměření fondu na zvyšování spokojenosti klientů. Díky této konzervativní strategii a stabilním příjmům z převážně státních dluhopisů může fond zajistit zajímavé zhodnocení příspěvků účastníků penzijního připojištění i v následujících letech.

„Penzijní fond Komerční banky zajistil klientům i v nelehkém období stabilitu úspor na penzi a dokázal přizpůsobit investiční portfolio nové situaci na trhu tak, aby dosahoval zajímavé zhodnocení i v době nestabilních kapitálových trhů,“ uvedl při převzetí ocenění Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Prestižní ocenění od magazínu World Finance je významným signálem také pro účastníky Penzijního fondu KB. Potvrzuje důvěryhodnost a profesionalitu fondu a samozřejmě je také nezávislým hodnocením oprávněnosti zvolené investiční strategie směřující zejména k bezpečnosti uložených prostředků účastníků v PFKB.

Magazín World Finance patří k nejvíce sledovaným a respektovaným ekonomickým magazínům na světě. Každé dva měsíce přináší informace o kapitálových trzích, řízení rizik, obchodování a technologiích z Evropy, Asie a Latinské Ameriky.

Penzijní fond KB zůstává i nadále jediným penzijním fondem v ČR, který má mezinárodní rating od společnosti Moody´s. Rating na úrovni Aa1.cz je nejlepším hodnocením, jaké může penzijní fond v ČR dosáhnout.