Vozidel s povinným ručením ČSOB Pojišťovny bude brzy 300 000

Povinné ručení ČSOB pojišťovna

ČSOB Pojišťovna oslaví v nejbližších dnech jubileum: počet vozidel, které pojistila na povinné ručení, překročí hranici 300 000. Při této příležitosti se ČSOB Pojišťovna chystá odměnit majitele vozu, který bude právě oním třísettisícím.

„Na konci prvního pololetí jsme registrovali již téměř 296 tisíc pojištěných vozidel, a i když v době letních dovolených se zpravidla sjednává méně nových smluv, lze očekávat, že jubilejní, třísettisící vůz bude pojištěn koncem července," řekl Jaroslav Hořeňovský z týmu pojištění vozidel ČSOB Pojišťovny. Majitel tohoto vozu získá od ČSOB Pojišťovny povinné ručení a havarijní pojištění na jeden rok zdarma a navíc i GPS navigaci do auta.

Počet vozidel, které jezdí s povinným ručením ČSOB Pojišťovny, v posledních letech kontinuálně roste. Od roku 2004, kdy ČSOB Pojišťovna zavedla u tohoto pojištění tzv. segmentaci, která umožňuje spravedlivější stanovení výše pojistného, se počet pojištěných vozidel zvýšil o více než polovinu. Jen za první pololetí letošního roku přibylo ČSOB Pojišťovně dalších více než 11 procent pojištěných vozidel.

Největší přírůstky registrovala ČSOB Pojišťovna v prvním letošním pololetí zvláště v okresech s nižším rizikem nehod, kde mají její klienti povinné ručení o deset procent levnější. Na špičce žebříčků okresů tak byly v prvním pololetí s více než 20procentními nárůsty Rokycany a Karlovy Vary. Mezi okresy s nejvyššími přírůstky pojištěných vozidel se zařadily také Sokolov, Jihlava a Hradec Králové, tedy všechny tři okresy, které letos na základě vyhodnocení nehodovosti rozšířily seznam méně rizikových částí republiky - takových okresů je pro letošek celkem čtyřicet.

Velmi dobře se však v prvním letošním pololetí prodávalo povinné ručení i v Praze, kde - vzhledem k vysokému počtu nehod - je povinné ručení naopak dražší než v ostatních částech ČR. Počet vozů s povinným ručením ČSOB Pojišťovny zde za leden až červen vzrostl o více než 17 procent.

ČSOB Pojišťovna v povinném ručení zvýhodňuje také majitele vozů starších deseti let, kteří mají povinné ručení dokonce o 20 procent levnější. Samozřejmostí pro všechny dobré řidiče je bonus za jízdu bez nehod, který letos dosahuje až 35 procent.